LOG-IN / REGISTER
Winner 2020 / ARCHITECTURAL DESIGN / Leisure

  Share on social media  

  • Project Title

    Cusha Village Community Center


  • Winning Firm

    SZAD/Yunchao Xu/Atelier Apeiron


  • Lead Designer

    Yunchao Xu


  • Awarded

    WINNER, ARCHITECTURAL DESIGN, Leisure
  • Project Link
  • Project Location
    Zhuhai, China
  • Project Status
    Under development
  • Project web link

  • Other Credits

We were commissioned by the government to design a community center for Cusha village, which is changing to an overcrowded urban village with concrete blocks from an old fishing village. It was the local voices inspired us to create a new space as a catalyst to restructure meaningful relationships between people. We adopt an "Open with Void" strategy to grow three floating public platforms, encouraging social interaction, exploration and creativity. These overlapping terraces generate a vertical courtyard, which connects neighbors with customizable programs.

Credits: Aerial View/Yunchao Xu