LOG-IN / REGISTER
Winner 2020 / ARCHITECTURAL DESIGN / Landscape, Outdoor Public spaces

  Share on social media  

  • Project Title

    Suzhou Financial Street • Glorious Bay


  • Winning Firm

    SHANGHAI LAURENT LANDSCAPE DESIGN CO., LTD


  • Lead Designer

    Jiang Yulong


  • Awarded

    WINNER, ARCHITECTURAL DESIGN, Landscape, Outdoor Public spaces
  • Project Location
    Suzhou, China
  • Project Status
    Completed
  • Completion Date
    November, 2018
  • Client
    Financial Street Holdings

  • Other Credits

The project is sited in Wuzhong District, close to Suzhou Bay, waterfront of Lake Tai.
The square at the entrance boasts paving materials with wave-like patterns, water feature, ribbon-like terrain and large wave-like grilles, etc., all forming shimmering lake views as the breeze rises. Smooth and delicate curved roads extend forward in the large-scale sloped lawn, which look like waves in Lake Tai, leading visitors to move ahead. A sunken leisure space is set at the bottom right, decorated with light belts, hence creating visual effects of moving boats as if visitors have a journey by ship.

Credits: Fancy-images