Winner 2019 / Architectural Design / Sustainable / Environmental

Amherst College, New Science Center

  • Company/Firm
    Payette
  • Lead Designer
    Robert J. Schaeffner
  • Firm Size
    Large
  • Firm City
    Boston
  • Project Link
  • Web URL

Amherst College sought a new, forward-looking building that would create an open learning environment for the entire campus community for the next 100 years. The components—two high energy laboratory wings tucked into the hillside to the east, and three pavilions of low intensity uses extending west toward the hilltop academic core—are organized around a central commons and unified by dramatic roof canopy. Predicted energy usage of 91 kBtu/SF is 76% lower than the 2030 baseline and 15% below the current reduction target goal.

Photo Credit: Payette